In gesprek met Anastacia

9-3-2016

Metro sprak met de Amerikaanse zangeres Anastacia, één van de headliners van #NATP16. Anastacia verkocht meer dan 30 miljoen albums en scoorde begin jaren 2000 wereldhits met I’m Outta Love, Paid My Dues en Left Outside Alone. Na het licht van de schijnwerpers volgde vooral veel zwarte sneeuw. De 47-jarige zangeres uit Chicago kreeg in 2003 de diagnose borstkanker en nadat de tumor was verwijderd en Anastacia genezen was verklaard, keerde de ziekte in 2013 terug.

Klap

„De tweede keer dat ik het kreeg was dat nog een hardere klap dan de eerste keer”, zegt ze telefonisch vanuit Londen, waar ze repeteert voor de Europese tak van haar The Ultimate Collection Tour. „Toen ik voor het eerst kanker kreeg, zeiden de specialisten al dat het terug kon komen, maar hoe moet je je daar mentaal op voorbereiden? Toen het terug was heb ik de hele moeilijke beslisssing genomen om beide borsten te laten verwijderen. Zwaar, maar ik was er klaar voor.” Anastacia vertelt dat ze zich inmiddels al weer een tijdje uitstekend voelt, juist ook mentaal. „De ziekte heeft me veel over mezelf geleerd. Ik voel rust en vrede nu. Ik voel me zó gezegend, en het maakt me nederig dat ik dit nieuwe hoofdstuk van mijn leven mag meemaken.”


Geweldig

De tour van Anastacia brengt haar de komende maanden onder andere in Utrecht, Groningen en op het Haagse festival Night At The Park. Haar Nederlandse fans mogen alle negentien liedjes van haar laatste album, compilatie Ultimate Collection, verwachten. Ze wordt begeleid door een liveband en dansers. „Het wordt geweldig”, zegt ze Amerikaans enthousiast. „Er is ook een app waarbij fans hun favoriete liedje kunnen kiezen en ik nodig dan telkens één van hen op het podium uit om mee te zingen. Nee, of ze het kunnen of niet maakt niet uit.”

En ondanks het feit dat het lang geleden is dat ze nog een hit had, heeft Anastacia een massa trouwe fans, waarvan opvallend veel in de gay-community. Heeft ze enig idee hoe dat komt? „Omdat ik een diva ben natuurlijk!”, schatert ze aan de andere kant van de lijn. „Weet je: ik vind het fantastisch. Het liefst zou ik nog eens een keer de hele wereld overvliegen om overal op Gay Prides op te treden.”

 

Kaartjes winnen!

Wil je 25 juni Anasticia zien op Night At The Park in het Zuiderpark in Den Haag? Metro geeft 2x2 kaartjes weg. Stuur om kans te maken even een mailtje naar marketing@metronieuws.nl en laat daarin even weten waarom je vindt dat jij die tickets moet winnen. Behalve Anastacia staan trouwens ook Wet Wet Wet, Holly Johnson (Frankie Goes To Hollywood) en Racoon op het Night At The Park-affiche.

 

Bron: Dagblad Metro Door: Mario Wisse

Deel dit bericht op social media:

Onze partners